Op 15 minuten lopen van de compound is een grote
overdekte vers markt. Ingrid heeft al een aantal keer boodschappen gedaan op de
markt. Groente en fruit wel te verstaan, geen vlees of vis.
Zaterdagmorgen
vertrekken we al vroeg met z’n drieën naar de markt. Net voor de ingang van de markt kan je op straat je kleding laten verstellen. Handig om te weten als broeken korter gemaakt moeten worden.
Kleding verstellen |
Op de markt worden we door een aantal oudere Chinese mannen meegenomen naar de kraam waar aardappelen worden verkocht.Vandaag geen aardappelen. Die eten we hooguit 1 x per week. Geef ons maar rijst of pasta. Alhoewel, afgelopen week hadden we een keer aardappelen, bloemkool en een gehaktbal. Was wel erg lekker.
We
halen heerlijk verse groenten en kruiden. We komen langs de afdeling gebraden
eendenkoppen en varkenspoten. Het ziet er niet echt smakelijk uit. En dan de
afdeling verse kikkers en verse padden. Gebraden kikkerbilletjes met knoflook
zijn best lekker, maar dit gaat toch wel ver. Ook in de supermarkten worden
vaak levende kikkers, padden en schildpadjes verkocht. Brrr… niet onze smaak.
Kikkerbilletjes |
Padden |
Verse mie voor in de soep. Ruim 600 gram voor het bedrag van EUR 0,43
We kijken onze ogen uit en de Chinezen doen dat ook naar
ons. Het is dat ze zonder fototoestel naar de markt gaan, maar anders waren we
zeker 20 keer op de foto gegaan. Toch kipfilet en kippenpoten op de markt
gekocht. Thuis de filet in de diepvries en van de poten heerlijke soep gemaakt
volgens Balinees recept, Yammie.
Het blijkt dat chinezen bijna nooit voorverpakt vlees
kopen. Ze willen zien en ruiken wat ze kopen. Gisteren hebben we heerlijke
kipfilet (van de markt) gegeten. Zonder een explosie van water en er bleef veel
meer van de filet over dan we in Nederland gewend zijn. Wat zou gezonder zijn??